Un alt client de marca al firmei noastre este fabrica DRÄXLMAIER din Satu Mare. Pe piața din România, DRÄXLMAIER Group este prezent din anul 1993, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din țară. În momentul de față acest grup are deschise fabrici în cinci orașe din România – Satu Mare, Pitești, Timișoara, Hunedoara și Brașov.

Unitatea de producție din Satu Mare este singura fabrică din România a grupului care produce cablaje de înaltă tensiune. Aceasta este cea mai mare locație dintre cele cinci din România, iar activitatea de bază este producția de sisteme electrice. Primele module electrice au fost produse la Satu Mare în anul 1999, iar de atunci unitatea s-a dezvoltat constant contribuind la dezvoltarea economică și socială a municipiului, dar și a județului.

Alături de motorul electric, bateria de înaltă tensiune este elementul central al automobilelor parţial sau complet electrificate şi o componentă foarte sofisticată care necesită aptitudini specializate pentru a fi produsă. Pentru a consolida bazele activităţii de asamblare high-tech, BMW Group Manufacturing şi DRÄXLMAIER Group s-au implicat într-o cooperare intensă pentru a aduce această competenţă avansată în Romania. În parteneriat cu BMW, unul din principalii furnizori auto mondiali şi un partener puternic de sisteme pentru BMW Group încă din 1966, DRÄXLMAIER pune acum bazele solide pentru alte programe avansate începând cu 2018.

“Pentru a se asigura că procesul de producţie este în concordanţă cu standardele excepţionale de calitate ale BMW Group, sunt implicaţi experţi de la BMW Group din München. Împreună, BMW Group şi DRÄXLMAIER intenţionează să investească peste 200 de milioane de euro pentru a crea un nou avanpost pentru inovaţiile de mobilitate electrică în aceasta regiune” a declarat Gerhard Irnesberger, directorul pe Europa de Est al grupului DRÄXLMAIER.

Fondat în anul 1958, DRÄXLMAIER Group reprezinta una dintre cele mai mari afaceri de familie din Germania. Compania dezvoltă și produce sisteme electrice și electronice, interioare de lux și sisteme de bord pentru automobile, iar printre cei mai cunoscuți clienți se mai numără mărci celebre precum Mercedes-Benz, Porsche și Audi. La nivel mondial, aproximativ 70.000 de persoane sunt angajate în cadrul DRÄXLMAIER Group .