REWE GroupUnul dintre cei mai emblematici clienți ai noștri, REWE România estimeaza o cifră de afaceri de aproape 3 mld. lei în anul calendaristic 2018, cu 5% mai mult în comparație cu 2017. Pentru divizia Penny Market, creșterea înregistrată a fost de 17% mai mult în comparație cu anul anterior.

Potrivit datelor companiei, investiițiile în piața de retail din România vor continua și anul acesta. Grupul a investit în anul 2018 peste 482 mil. lei în modernizarea și extinderea rețelei pentru a putea oferi românilor, ajungând astfel la un număr de 241 de magazine și trei centre logistice. De asemenea, contribuția companiei la bugetul de stat al României în anul precedent a fost de peste  136 mil. lei.

“Anul 2018 a fost foarte bun pentru noi, iar cifrele vorbesc de la sine despre evoluția companiei. Pentru Penny Market înregistreaza o creștere cu 17% a cifrei de afaceri în comparație cu 2017, am crescut constant și ne-am extins rețeaua în 2018 cu 20 de magazine, iar acest plan de creștere anual cu câte 20-25 rămâne în continuare valabil. Vom investi în România și vom dezvolta business-ul nostru aici astfel încât în 2025 să ajungem la 400 de magazine”, a declarat Daniel Gross, Director General REWE România.

Penny Market și-a mărit și numărul de angajați: în anul 2018, lucrau în total 4.800 de angajați în companie, cu 8% mai mult în comparație cu anul 2017. În prezent, vârsta medie în echipă este de 33 de ani.

Retailerul a intrat pe piața din România din anul 2005, având o politică de achiziții axată pe sortimente de la producători regionali și colaborări cu producători locali. În prezent, se numără printre companiile cu peste 60% de produse furnizate local, contribuind astfel la dezvoltarea sectorului agroalimentar și susținerea economiei românești.

Așadar, pentru anul în curs, planurile Penny Market includ: investiții în expansiune în conformitate cu certificarea ISO 50 001, încheierea procesului de remodelare a tuturor magazinelor, dar și extinderea colaborării cu producătorii români alături de implicarea în activități de susținere a comunităților și de protejare a mediului.