Haulotte Group

principalul nostru furnizor de nacele

1881 - 2018

Anul 1881 reprezinta “momentul zero” al viitorului grup Haulotte, atunci cand Benoit Alexandre Pinguely infiinteaza o companie in regiunea Rhone Alpe ce urma sa produca in 1889 prima lor locomotiva cu aburi. La inceputul anului 1924 sunt create Atelierele de Constructie Haulotte din aceeasi regiune, care incepand din 1924 lanseaza in productie primele lor excavatoare pe senile actionate cu abur, urmand sa produca mai tarziu, in anul 1930 prima lor macara.

Istoria Grupului Haulotte

In  timp ce Atelierele Haulotte trec  la productia de macarale derrick si mobile, firma Pinguely ce producea macarale pe abur inca din 1911, se implica serios in proiectarea si productia excavatoarelor pe senile  pentru cariere de piatra, dezvoltand mai tarziu si primele echipamente compacte pe pneuri din Europa.

De remarcat este apropierea tehnologica dintre cei doi mari producatori francezi, adevarati pioneri in domeniul utilajelor pentru constructii, intrucat Pinguely lanseaza in anul 1964 o macara pe pneuri cu opt viteze, aceasta fiind prima de acest gen din lume, ea concurand direct cu masinile de ridicat fabricate de catre Haulotte.

Raspunsul producatorului Haulotte nu intarzie, acesta anuntand doi ani mai tarziu modelul GB18, prima macara de tip “City-crane” din lume, cu o viteza de deplasare similara cu a vehiculelor rutiere, foarte  simplu de calat si dotata cu o cabina autoridicatoare. Anul 1979 marcheaza apropierea celor doua firme constructoare, Pinguely si Haulotte, acestea colaborand in cadrul unui proiect comun la fabricarea  macaralei model  TTR220.

La inceputul anilor ’80, ambele companii sunt preluate de catre societatea Creusot-Loire, care din pacate intra in faliment in anul 1984, moment in care viitorul celor doua companii devine extrem de incert. In 1985, acestea sunt cumparate de catre un antrepenor francez, Pierre Saubot, care ulterior a intuit dezvoltarea unei noi piete pentru platformele de lucru aeriene.

La mijlocul anilor ’90, Haulotte devine  lider de piata in Europa in ceea ce priveste productia de nacele.  In 1995, cele doua companii fuzioneaza si decid sa-si continue activitatea in domeniul platformelor aeriene, sub numele de Pinguely-Haulotte, activitate ce include designul si cercetarea, pentru fabricarea nacelelor.

In anul 1999, compania Pinguely-Haulotte ajunge la o productie de 3.000 de nacele pe an. Odata cu inaugurarea, in 2000, a noii fabrici din Reims – Franta, productia ajunge la 6.000 de unitati pe an. Tot in acelasi an compania poarta negocieri pentru preluarea operatiunilor din Europa ale grupului American Terex, iar acest lucru ar fi insemnat, de asemenea, preluarea fabricilor detinute de acest producator in Irlanda si Olanda. Din pacate negocierile n-au avut un deznodamant favorabil, preluarea nefiind finalizata. Cu toate acestea, pana la finalul anului 2001, productia de nacele creste la peste 10.000 de unitati pe an, in timp ce vanzarile ating valoarea de 246 milioane Euro.

La nivel mondial expansiunea companiei Pinguely-Haulotte continua in Brazilia, Singapore si SUA, iar la mijlocul anului 2002 devine al treilea mare producator de platforme industriale aeriene din lume, cu o cota de piata globala de 17 %, pozitie pe care o detine si astazi,  cu o cifra de afaceri de peste o jumatate de milliard de euro, fiind present pe 6 continente, in 28 de tari, iar din anul 2005 aceasta firma devine cunoscuta sub numele de Haulotte Group, moment in care, dupa 137 de ani de progres si inovatie, numele Pinguely trece in istorie.

In momentul de fata, firma noastra – Access Machine & Spare Parts promoveaza si vinde astazi cu succes pe piata din Romania un numar de 45 de modele din ultima generatie de echipamente ale acestui mare producator mondial de nacele.

The Future is Here

Prezenta Grupului  francez in cadrul targului international  de la Paris – INTERMAT 2018, sta sub semnul celor 33 de ani de inovatie in domeniul nacelelor si promoveaza la acest eveniment urmatorul motto:  “ Let’s imagine the future “. Cu ocazia acestei expozitii, Haulotte este prima firma din domeniul nacelelor care prezinta in premiera mondiala 3 modele concept.

Principiul care guverneaza activitatea companiei franceze este: “ inovatia inainte de toate ”. Cercetarea si investitiile in dezvoltarea activitatii industriale contribuie intr-o masura foarte mare la mentinerea pozitiei de lider european in domeniul nacelelor a Grupului Haulotte.

Cunoasterea nevoilor clientilor si abilitatea de a anticipa noile trenduri din piata sunt, de asemenea, directiile de baza abordate de acest producator.
Ambitia lor de a fi cei mai buni in acest domeniu este sustinuta de mijloace corespunzatoare atat din punct de vedere tehnic, intelectual cat si financiar.

In consecinta, pentru realizarea prototipurilor revolutionare in acest domeniu si pentru a intensifica aplicarea solutiilor care s-au dovedit deja un succes, in fiecare an Haulotte Group investeste mai mult de 3% din profit in activitatea sa de cercetare si dezvoltare.