Continental-AutomotiveTimisoaraUnul dintre cei mai reprezentativi clienți ai noștri, fabrica de componente electronice Continental din Timișoara a produs și livrat 92 de milioane de componente în 11 ani de activitate. 15.5 milioane dintre acestea au fost realizate în 2018.

Continental Automotive produce în capitala Banatului unități de control pentru airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu buclă de răspuns, unități de control pentru echipamente speciale, atenuarea suspensiei pneumatice și pentru stabilizare verticală, unități de comandă pentru direcție asistată, unități de control pentru reglarea suspensiei și pentru stabilizarea la sarcina dinamică, unități de afișare centrală de tip standard, Head-Up și Combiner Head-Up și instrumente de bord.

Unul dintre produsele inovatoare la care se lucrează in present este sistemul eAWS, care înlocuiește tradiționala bară antiruliu cu un actuator electro-mecanic și reprezintă funcția de comandă a șasiului ce rezolvă conflictul dintre manevrabilitatea optimizată a vehiculului și confort. Prin intermediul acesteia, electromotorul este acționat pentru a genera cuplul necesar să compenseze tendința de înclinare a vehiculului în anumite condiții de circulație.

Numărul de comenzi primite de către diviziile Automotive, specializate în electronica automobilelor, rămâne neschimbat, la un nivel ridicat. Ca urmare a nivelului din ce în ce mai mare de automatizare, mobilitatea viitorului va avea din ce în ce mai mult spațiu de manevră pentru activitățile diferite de șofat. În viitor, acest lucru va însemna că omul gândește, iar vehiculul conduce, iar tehnologia Continental este cea care preia volanul, pentru un număr cât mai mare de automobile.

Din 2008, Continental a produs peste 20 de milioane de senzori pentru sistemele de conducere asistată a șoferilor, destinate clienților săi din întreaga lume, iar tendința în această direcție este de creștere continuă. Acești senzori reprezintă baza vehiculelor autonome, fără șofer a viitorului.

Valoarea comenzilor primite pentru sistemele create cu scopul implementării conducerii autonome, se ridică la mai multe milioane de euro. În anul 2019, Continental estimează că activitatea desfășurată în domeniul sistemelor de asistență a șoferilor va depăși pragul cifrei de afaceri de 2 miliarde de euro la nivel de grup. Astfel, divizia tehnologică își consolidează poziția de lider în acest domeniu de nișă.