Noua gamă de nacele articulate autopropulsate electrice 4×4, – Pulseo Generation marchează începutul unei noi strategii ale producatorului francez Haulotte, iar modelele HA20 LE și HA20 LE PRO cu înălțimea de lucru de 21m sunt primele echipamente din aceasta generatie.

Noile modele Pulseo cu tractiune 4×4, sunt concepute special pentru a oferi o soluție flexibilă atat pentru aplicatiile din interiorul cladirilor cat și din exterior.

Acestea sunt echipate cu motoare asincrone de curent alternativ (AC), iar bateriile de tractiune au un sistem centralizat de umplere cu electrolit pentru o întreținere cat mai ușoară.

Gama Pulseo oferă versiunea cu două sarcini de lucru ce poate creste capacitatea de ridicare a platformei de la 250 kg la 350 kg in functie de necesitati. Pe langa tractiunea 4×4, aceste modele dispun de transmisie independentă pe patru roți, osie oscilobatantă, anvelope solide, direcție asistata pe 4 roți, o garda la sol sporita și un grad de înclinare de până la 45 ° foarte utila la deplasarea echipamentului pe rampe puternic înclinate.

Haullote este primul producător de platforme autopropulsate care si-a luat angajamentul să produca din 2018 exclusiv nacele electrice. In cadrul unui interviu dat la Targul International Intermat 2018 din Paris, Presedintele Grupului Haulotte – dl. Alexandre Saubot, a confirmat că incepand din 2018 nu vor mai fi lansate echipamente actionate de motoare cu combustie internă. “Vrem să ne pozitionam corect în lanțul valoric al protectiei mediului și in acelasi timp dorim ca si clienții noștri sa aiba un rol major în acest important lanț valoric”. El a explicat că o parte din aceasta strategie consta in lansarea unei linii de productie complet echipată, dedicata exclusiv nacelelor electrice 4×4, echipamente care să ofere aceleași performanțe și capacități ca și precursorii lor diesel 4×4. “Pe viitor intenționăm să lansăm pe piata doar nacele actionate cu această sursă de energie nepoluanta”.

“Indiferent de sursa de energie utilizată, veți constata o reducere a cheltuielilor asociate functionarii echipamentului. Costul redus al energiei electrice produse de generatorul încorporat reduce cu cel putin 55% consumul de carburant necesar pentru utilizarea sistemului auxiliar de extindere a autonomiei ( în comparație cu un echipament clasic alimentat doar cu motor termic ), contribuind astfel la amortizarea rapida a costului inițial de achizitie” a spus Presedintele companiei.

“Motoarele electrice au in componenta lor mult mai puține furtunuri hidraulice, reducându-se astfel costurile de întreținere ale acestora. Consumul redus de carburant necesar generarii de energie în timpul fazei de încărcare a acumulatorului ofera intervale mai lungi de întreținere. Din 2018, odata cu lansarea noilor modele, pentru toate echipamentele produse, vom oferi clientilor o garanție completă de 5 ani “, a adăugat purtătorul de cuvânt.