De departe cel mai prestigios client al firmei noastre este Grupul Bosch. La inceputul acestui an, Robert Bosch Automotive si IBM au anuntat lansarea unui parteneriat pentru crearea unei platforme software cu date pentru dezvoltarea mai eficienta de produse auto inteligente.

Autovehiculele actuale sunt mai interconectate ca niciodata, continând pâna la 100 de controlere computerizate si 10 milioane de linii de cod software. Pe masura ce complexitatea autovehiculelor continua sa creasca, producatorii de autovehicule trebuie sa faca fata presiunilor de a reduce costurile si de a inova rapid, abordând în acelasi timp problema presanta a asigurarii calitatii autovehiculelor.

„Obiectivul nostru este cresterea agilitatii noastre, accelerarea ritmului de inovare si de livrare de noi produse. Prin implementarea acestei platforme de creare de sisteme si software, ne putem îmbunatati nivelul de integrare si dezvoltare, stabilind standarde si mai ridicate de calitate si siguranta, atât pentru compania noastra, cât si pentru industrie” a declarat dl Dirk Hoheisel, membru al consiliului de administratie al grupului Bosch.

“Construita pe baza standardelor si instrumentelor de proiectare IBM, noua platforma software se poate extinde rapid la miile de parteneri, clienti, ingineri si tehnicieni. Implicând toate persoanele din lantul de aprovizionare cu componente si sisteme auto si obtinând date relevante de la acestea, platforma va deveni piatra de temelie pentru viziunea Bosch de colaborare între industrii pentru livrarea rapida a autovehiculelor si mai inteligente si mai sigure.Impulsionat de inovatia din domeniul tehnologiei sistemelor electronice, sectorul auto se afla sub o presiune foarte mare de a evolua.”

„Reutilizarea strategica si posibilitatea de a obtine cunostinte de inginerie reprezinta componentele de baza ale conceptului de „inginerie continua” inventat de IBM” a declarat dl Kristof Kloeckner, directorul general al IBM Rational Software. Platforma tehnologica Bosch se bazeaza pe principiile de inginerie continua si este construita cu ajutorul tehnologiei IBM pentru dezvoltarea de sisteme si software.

” Solutia IBM a fost selectata datorita capacitatii sale de extindere si posibilitatii de a fi adoptata de numeroase sectoare si organizatii din cadrul companiei. Datorita acestui avantaj, Bosch îsi poate pune în aplicare initiativa pe termen lung de creare a unei platforme bazate pe standarde de siguranta si dezvoltare pentru asigurarea eficientei de la începutul si pâna la finalul proceselor, precum si pentru reutilizarea strategica a artefactelor de inginerie.

„Prin automatizarea si consultarea proceselor, instrumentele noastre de dezvoltare si proiectare le permit clientilor nostri din industria auto, precum Robert Bosch GmbH, sa faciliteze crearea de produse si sa elimine obstacolele din timpul implementarii, acestia putând fi astfel mai competitivi si mai dinamici, concentrându-se pe inovatie” a concluzionat dl Kristof Kloeckner.